Dit ben ik
Jolijn Venema
Wat leuk dat je nieuwsgierig bent geworden naar wie er achter de naam Jolijn Venema Fotografie schuilt. Bij het kiezen van een fotograaf is het onwijs belangrijk dat er een klik is en de fotograaf je aanspreekt. Daarom vertel ik graag iets meer over mezelf om te kijken of je de klik al een beetje voelt.
Ik ben Jolijn, een enthousiaste fotograaf uit Hengelo. Ik ben 30 jaar, geboren in Enschede en opgegroeid net buiten Boekelo op een hobby boerderij. Ik was en ben nog steeds een echt buitenmens. Mijn eerste spiegelreflex camera van Canon kocht ik van mijn eerste spaargeld. Ik vond het prachtig om alles vast te leggen, maar ik fotografeerde toen nog geen mensen. Mijn passie lag de eerste jaren bij dieren en de natuur. Ik ging elke dag de tuin in, opzoek naar insecten en het mooiste licht. Oefenen, oefenen, oefenen, soms maakte ik wel 100 dezelfde foto's maar dan toch net iets anders.
Inmiddels ben ik twee camera's verder en heb ik helemaal mijn draai gevonden in het fotograferen van de liefdevolle momenten tussen mensen. Ik heb een voorliefde voor neutrale kleuren, het licht en de natuur. Als alles klopt in een plaatje maakt mijn hart (en soms ik zelf ook) een sprongetje en kan ik mijn enthousiasme niet meer verbergen.
Naast dat ik twee/drie dagen in de week fotografeer, werk ik ook drie dagen in de week op een dagbesteding voor jongeren/volwassenen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking. De mensen verzorgen, helpen waar nodig en aansturen richting een stukje zelfstandigheid geeft mij erg veel voldoening. De combinatie van deze twee vakken geeft mij de balans die ik nodig heb en waar ik gelukkig van word!
Wist je dat:
- Ik niet stil kan zitten.
- Ik een ochtendmens ben.
- Ik niet van thrillers houd.
- Ik het liefst elke week verse bloemen in huis heb.
- Ik sproetjes heb en een bijpassend huidje dat snel verbrand.
- Ik heel graag spelletjes speel, met gezellige mensen en heel veel lekkers!
- Ik van thee zonder een smaakje houd, ik hoor jullie al denken ''waarom??''
- Je mij wakker mag maken voor Tony's Chocolonely melk chocolade, pannenkoeken en stamppot spinazie met geraspte kaas en een gekookt eitje.